5 דברים שלא ידעתם על אנליסטים בישראכרט
בארגון גדול כמו ישראכרט, המחזיק בדאטה אדיר, יש חשיבות גדולה לניתוח הנתונים ולהפקת תובנות שמביאות ערך עסקי, תפעולי ושירותי. האנשים שאמונים על כך הם האנליסטים - אנשי מפתח שמשולבים במגוון יחידות ועיסוקים. אתגרנו אנליסטים צעירים שלנו עם 5 סטראוטיפים רווחים על העיסוק שלהם. התשובות מלמדות שאנליסטים בישראכרט הם לא בדיוק מה שחשבתם.

משעממים
סיון גרושקו, כלכלנית בכירה ואחראית תחום בקרות אשראי צרכני. החלה את דרכה כנציגת שירות טלפונית וצמחה מבפנים בשורת תפקידים ושני תארים בכלכלה, יזמות וחדשנות שעשתה בתמיכת ובמימון החברה.
"עם פרספקטיבה של 12 שנים, אני יכולה לומר בביטחון שאף פעם לא משעמם פה. אנחנו מפתחים כל הזמן מוצרים חדשים, בכל רגע נתון יש אינספור פרויקטים מבוססי דאטה. למשל כשפרצה המלחמה, נדרשנו לפתרונות מהירים במצב של אי וודאות. בזמן מאוד קצר פיתחנו מודלים להלוואות, דחיות בתשלומים ("סקיפ") וזה היה אתגר מקצועי גדול. פרויקט נוסף היה מיזם של רכישת תיקים. קנינו הלוואות קיימות בחברה אחרת והפכנו אותן להלוואות במערכות שלנו. זה כמו לקחת רכבת נוסעת ותוך כדי הנסיעה להחליף לה את המסילה. הדאטה שלנו יכול לתרגם את המידע לקליטת מיליוני הלוואות תוך לילה אחד. משעמם זה לא!".
לי נוימן, אחראי תחום אנליזה במחלקת אשראי. הגיע לישראכרט לפני שנתיים, חמוש בשני תארים בסטטיסטיקה, אחרי שעבד בחברת ייעוץ אשראי, מנהל צוות של 5 עובדים.
"ברמה המקצועית, יש בישראכרט נתונים מתחומים מאוד מגוונים ובכל פעם אתה צולל לעולם אחר. יכולתי לעבוד בחברת שיווק תרופות או בהייטק שיש בו הרבה זוהר, אבל העבודה יכולה להיות מאוד מונוטונית, סביב אותו עולם תוכן. אנליסטים אוהבים לנתח נתונים. ככל שהנתונים יותר מגוונים, זה יותר מעניין. בשוק פיננסי שאינו יציב, יש לנו אתגרים מקצועיים ובכל יום לומדים משהוא חדש כי גם היקפי הדאטה אדירים. ישראכרט היא חלום עבור אנליסטים (ואגב, החופשות, חדרי אוכל, חדר כושר, הטיולים והגיבושים בישראכרט, נותנים תחרות בכלל לא רעה להייטק...)".
מבינים רק מספרים.
תום פרידליס שולמן, מנהלת תחום אנליזה. מהנדסת תעשייה וניהול, הצטרפה לישראכרט לפני שנה, אחרי 6 שנים כמנהלת חדר מבצעים בבנק דיסקונט.
"אני מאוד אוהבת מספרים. דאטה זה כוח. אחת הסיבות לבחירה שלי בישראכרט, היא הנגיעה בעולם העסקי. בישראכרט אנליסטים לא יושבים כל היום מול מחשב, אלא חיים את העולם הדינאמי של עסקים ופיננסים. למשל: במקרה של בקשה להוסיף לאפליקציית ישראכרט כפתור שיאפשר ללקוח לבצע פריסת עסקאות: כאנליסטים, אנחנו פונים לדאטה ובודקים מי הלקוחות, איך הם מתנהגים, מה הפוטנציאל לביצוע הפעולה ועוד. הנתונים הופכים לתובנות שמשמשות את כל המחלקות בארגון. בתפקיד שלי אני חייבת להבין גם את הצדדים העסקיים, התפעוליים - שיפור תהליכים, שירות לקוחות וחווית לקוח. יש המון שיתופי פעולה מעניינים, כמו פרויקט גדול עם גוגל שבו ניתחנו את הרגלי הצריכה של לקוחות און ליין בעשור האחרון ובין השאר גילינו שיש קפיצה של פי 4 בנתח האונליין (מ5% ל20% תוך עשור), גם בקרב מיעוטים ומבוגרים ניתן לראות גידול. לנתונים יש ערך עסקי, ואנליסטים בישראכרט תמיד חושבים גם דרך הפריזמה העסקית המרתקת".
סיון: "אצלנו גם אנליסטים וגם כלכלנים רואים במספרים ובדאטה, כלי לטפל בצרכים וברצונות של אנשים. בתפקידי אני מבקרת את תחומי האשראי בחברה, ממכירה במוקד ועד לשלב הגבייה. המספרים עוזרים לי לייעל תהליכי בקרה ולשפר את חווית השירות ללקוחות שלנו".

מיושנים.
לי: "לפני שהגעתי לכאן חשבתי שאני מבין את עולם האשראי. מהר מאוד הבנתי שהמודלים לניהול סיכונים פה, הרבה יותר חדשניים ונועזים ממודלים שעבדתי איתם בעבר. נחשפתי לעולמות חדשים שכלל לא הכרתי, כמו עולם הגבייה שדורש הרבה תעוזה. הדאטה של ישראכרט הוא מהגדולים שקיימים בשוק הישראלי ואנחנו כל הזמן משדרגים מערכות ומטמיעים טכנולוגיות חדשניות, כדי להביא לניתוח נתונים איכותי יותר. אנחנו בוחנים מודלים עסקיים בתוכנות כמו פייטון ואני עובד בכלים הכי חדשניים שקיימים בשוק כמו דשבורדים דינאמיים, רובוט אוטומטי לגבייה".
זאבים בודדים.
תום: "זה סטראוטיפ כל כך מוטעה, כי סיעור מוחות ודיאלוג הם אלמנטים מאוד משמעותיים בעבודה של אנליסטים בישראכרט. פה תמיד יש עם להתייעץ ולחלוק מידע, את אף פעם לא לבד".
לי:" האווירה השיתופית והחברויות העמוקות שנרקמו בין עובדים בחברה, קיימת בכל המחלקות וגם במחלקת אנליזה. אנחנו עובדים בצוותים כל הזמן, חולקים מידע ונעזרים אחד בשני, זה ממש לא הדימוי שעולה לאנשים בראש של טיפוסים מנותקים שחיים בתוך העולם שלהם. ההזדמנות שקיבלתי בישראכרט להתפתח לתפקיד של ניהול אנשים, היא אחד היתרונות של ארגון גדול. למדתי להתמודד עם האתגרים בניהול אנשים והנעת עובדים".
סיון: "אחד היתרונות הגדולים של ישראכרט, הוא המשפחתיות ועבודת הצוות. שילוב מדהים של עובדים צעירים וחדשים עם עובדים מבוגרים יותר וותיקים. זה פסיפס אנושי שנעים לעבוד בו. בכל רגע נתון יש כאן עבודת צוות, תמיד יש מישהו שידע לעזור בבעיה או אתגר שנתקלים בו. הצעירים מביאים תפיסות חדשניות ועדכניות והמבוגרים מביאים ניסיון והבנה עמוקה של עולם הפיננסים. העבודה שלנו רבת ממשקים, אין חיה כזו לעבוד לבד בישראכרט!"
לגברים בלבד.
תום: "ישראכרט הוא ארגון מאוד פרו נשי. נשים נוכחות בכל התפקידים, יש רוב נשי גם בשדרת הניהול הבכיר וכמובן, הרבה נשים בתחום האנליזה שמכירות את התחום ומשמשות השראה עבורנו".
לי: "כשהגעתי לחברה, ספי מנדלסון, סגנית מנהלת המחלקה קיבלה אותי בזרועות פתוחות ואני רואה בה מנטורית. יש לה ניסיון אדיר בתחום האנליזה וניתוח נתונים והיא גם מכירה היטב את עולם הבנקאות והפיננסים. היא דוחפת אותנו לשינויים והתפתחות ותמיד מעודדת את כולנו לצאת מהקופסא, לחפש את הזווית הנכונה לניתוח הנתונים שאנחנו רואים. אני עובד עם אנליסטיות וכלכלניות. נשים כאן מעולות ומקצועיות לא פחות מגברים, לפעמים אפילו יותר".
סיון: "באמת בשוק התעסוקה, רוב האנליסטים הם גברים. בישראכרט זה לא המצב, אין בכלל התייחסות למקצועות כ"גבריים" או "נשיים". כולם יכולים לעשות הכול, הם רק צריכים להיות טובים בעבודתם. מעולם לא חשתי קושי מיוחד או התייחסות אחרת אלי כאשה. עבור נשים שעוסקות בנתונים ומספרים, ישראכרט זה מקום מעולה לעבוד בו וגם להתקדם בו לתפקידים ניהוליים בתחום. ההנהלה שלנו מורכבת מנשים חזקות שפועלות לקידום נשים אחרות בחברה בכל תחום ובכלל זה, גם בתחום האנליזה".