להיות מי שאתן.ם
עם עובדים שמייצגים את החברה הישראלית על כל גווניה, הגישה הישראכרטית מצליחה להוכיח בכל יום, איך אפשרי להתגמש ולהתאים פתרונות לצרכים ולהעדפות של כל אחד ואחת. שלושה עובדים שלנו מספרים איך זה לעבוד במקום בו רואים קודם כל את האדם שמאחורי העובד.ת

"זה מקום עבודה שבאמת רואה אותי כבנאדם"
כחברת התשלומים הגדולה והמובילה בישראל, ברור שתפגשו בישראכרט מגוון אדיר של עובדים - נשים, גברים, דתיים, חילונים, משפחות, רווקים - מכל מגזר ובכל גיל. אבל התפיסה הישראכרטית לוקחת פלורליזם כמה צעדים קדימה, עם שאיפה בלתי מתפשרת להרחיב את הפתרונות כדי שיתאימו לצרכים של כולם. שלושה עובדים שלנו מספרים איך בישרכארט מצליחים לראות את האנשים שמאחורי העובדים, ולגרום להם להרגיש שכאן, הם יכולים פשוט להיות מי שהם.
האיא שתווי, PMO בחטיבת הטכנולוגיה בישראכרט, עובדת בישראכרט כבר 4 שנים. היא אם טרייה ומתגוררת בטירה. במסגרת תפקידה כ- PMO היא עובדת מול ממשקים רבים ועוסקת בתרגום תוכניות עבודה ארגוניות למהלכים טכנולוגיים ביצועיים, מעקב אחרי התפתחות הפרויקט בהיבט של חלוקת משימות, עומסים, לוחות זמנים, תכנון דרכי ישום ועוד.
האיא מספרת שהגמישות של הארגון ושל המנהלים שלה, מלווה אותה מתחילת דרכה בחברה. "לפני שילדתי ביליתי שעות ארוכות במשרד בגלל עומס גדול של פרויקטים בחטיבה שלנו", היא מספרת. "גם בתקופות מאוד עמוסות בעבודה, כאן עדיין רואים קודם כל את האדם. לא פעם המנהל הישיר שלי ראה שאני עמוסה והציע לי לצאת לחופש כדי להתאוורר ולאגור כוחות. בכל חג מוסלמי תמיד באים לקראתי, מעודדים אותי לצאת לחופשים משפחתיים, למרות שבחרתי לקחת את החופשות בלוח היהודי, ואחרי הלידה אפשרו לי לעבוד במודל היברידי. עבורי זה היה פתרון נהדר וגרם לי להרגיש מוערכת ושרואים אותי".
במשבר ובתקופות טובות
ההתחלה של האיא בישראכרט הייתה מטלטלת. היא הגיעה לארגון אחרי שעבדה בחברת ביטוח גדולה והשלימה שני תארים בהנדסת תעשייה וניהול. "אני אדם מאוד שאפתן, הרגשתי מיצוי בעבודה וחיפשתי אתגר. חברה טובה שלי, כרמית סררו, שעבדה בישראכרט כ-PMO, סיפרה לי שמחפשים כאן אנשים טובים, שכדאי לי לבוא ושהצוות מדהים. אלא שזמן קצר אחרי שהצטרפתי כרמית נהרגה בתאונת דרכים. הייתי שבורה. מצד אחד אני עובדת חדשה שצריכה להוכיח את עצמה וללמוד את העבודה ואת התחום החדש שלא הכרתי, מצד שני, לא יכולתי להפסיק לבכות והייתי זקוקה לזמן התאוששות. לא הכרתי את הארגון וחששתי מהרושם שאני משאירה. מהר מאוד התבדיתי. המנהלים, בדיוק כמוני, התאבלו על כרמית, עטפו את בני משפחתה, ליוו אותם בהלוויה ובשבעה ודאגו לאוכל ולציוד".
גם בתקופות טובות וברגעי אושר, האיא מרגישה שבישראכרט רואים אותה. "כשמאפשרים לי להגשים את עצמי ולבוא לידי ביטוי זה גורם לי אושר. פעם המנהל שלי ביקש שאכין מצגת סיכום שנה להנהלה. עבדתי עליה מאוד קשה, עם המון נתונים. כשהוא ראה מה הכנתי ואיך השקעתי, הוא הודיע לי שאני זו שאציג אותה להנהלה בעצמי. באיזה עולם מנהל מפרגן ככה לעובד שלו? באותה שנה גם נבחרתי כעובדת מצטיינת וקיבלתי הטבה של אופציות בחברה. היחס שקיבלתי כאן מהרגע הראשון, גורם לי להרגיש מחוברת ומחוייבת. עכשיו למשל כאמא לתינוקת, כשבאים לקראתי ומתגמשים איתי עד כמה שאפשר, בלילות כשהילדה נרדמת, אני יכולה להתחבר כדי להשלים פערים בעבודה אם צריך. ישראכרט היא ההוכחה שאפשר להיות גם הישגי ותחרותי וגם אנושי ומכיל".

"אני לא עוד מספר"
מקס גצילביץ, נציג מוקד פרימיום, עובד בישראכרט כבר 13 שנה וישראכרט שזורה בחיים האישיים שלו בצורה מרגשת. מקס הכיר את אשתו בישראכרט ובמהלך שנותיו בחברה, לצד התקדמות מקצועית, הוא התחתן והקים משפחה. כדתי לאומי הוא מתפלל שלוש פעמים ביום ומרגיש שבישראכרט הוא זוכה להבנה והתחשבות באורח החיים שלו. "לכל אורך הדרך רואים אותי עד הפרטים הכי קטנים. יש לנו בית כנסת בעבודה, כך שאפשר להתפלל בקלות וגם להכיר ולהתחבר עם עובדים אחרים. בנוסף יש לנו את קבוצת 'ישראכרט יהדות', שנשלחים אליה תכנים כמו פרשת השבוע או הרצאות של רבנים. בשלושת המסעדות של ישראכרט מקפידים מאוד על אוכל כשר, ואפילו צמידים שנותנים קדימות לנציגים בחדר האוכל, מכיוון שהם עובדים במשמרות ויותר לחוצים בזמן ההפסקות. בנופשים של ישראכרט יש התייחסות מיוחדת למשפחות ולעובדים דתיים, כמו גם לקהלים אחרים. זו ירידה לרזולוציות גבוהות כדי לספק לעובדים חוויה טובה. אני מרגיש שמקבלים אותי בדיוק כמו שאני".
מקס מספר כי לפני שלוש שנים עברה הבת שלו ניתוח ראש מסובך ומסכן חיים, שנמשך 12 שעות. אחרי הניתוח היא אושפזה למשך חודשיים. "כבר בטלפון הראשון שלי למנהלת הישירה, אתי תרשיש, היא אמרה שהם יעזרו בכל דבר ודרשה שאתפנה למשפחה. לאורך כל החודשיים של האשפוז הם היו שם איתי יד ביד, לא עזבו אותי לרגע. ביקורים, טלפונים, מתנות, שיחות נפש. שם נפל לי האסימון שבישראכרט יש לי גב. אני לא עוד מספר, אלא חלק ממשפחה".
את הרוח הגבית, מקס חש גם בעבודה היומיומית. "כנציג פרימיום, אני מטפל בלקוחות של האלפיון העליון. אלו לקוחות בעלי כרטיסים הכי יוקרתיים ואנחנו זמינים עבורם 24/7. כנציגים של המוקד הזה אנחנו צריכים, בין השאר, לדעת להפעיל שיקול דעת באישור עסקאות, שלרוב הן בסכומים גבוהים ותמיד יש לי עם מי להתייעץ, תמיד יש מי שיסייע. יש לנו בצוות המון כבוד אחד לשני ואנחנו חברים טובים".
"הייתי עושה קעקוע של ישראכרט!"
שרון לוי הוא מנהל מחלקת עסקים SMB בחטיבת לקוחות עסקיים. הוא הגיע לישראכרט לפני 19 שנה והתחיל את דרכו המקצועית נציג טלפוני במוקד אישורים. הוא התקדם לתפקיד של נציג שטח ומשם צמח להיות מנהל תיקי לקוחות. "התקדמתי בשדרת הניהול, והיום אני מנהל שלושה מנהלי ביניים ו-80 עובדים. את אותו היחס שקיבלתי תמיד וגם היום מהמנהלים שלי, אני מעביר הלאה לעובדים שלי".
כמנהל וגם מנסיונו האישי, שרון מספר על הפתיחות וההתחשבות של הארגון בצרכים המשתנים של העובדים בתקופות שונות של החיים. "בישראכרט יש המון כבוד לחיי משפחה. בתקופות לחוצות בחיים האישיים עשיתי כאן תפקידים יותר גמישים ונוחים, ובתקופות שהרגשתי שאני יכול להתמסר יותר, אפשרו לי להתקדם לניהול. יש פה מגוון עצום של תפקידים וכמוני, עובדים יכולים לעבור כאן חיים שלמים ולבנות קריירה מגוונת. גם כשעובד בתפקיד מאוד מרכזי ואינטנסיבי נאלץ להיעדר בשל בעיה אישית, תמיד יש מי שיגבה אותו ויאפשר לו ראש שקט וזה לגמרי בעידוד של המנהלים, ממש רוח המפקד".
בתור אב לשישה, שרון מספר על הנוכחות של ישראכרט שהפכה מזמן למשפחתית: "יש לנו המון הטבות חוויות, הדרכות והעשרות, נופשים מדהימים ליעדים כמו מאורציוס והתמיכה של החברה מורגשת לאורך כל הדרך - בשמחות, ימי הולדת ואפילו אירועים של הילדים. המתנות לעולים לכיתה א' והקייטנות המסובסדות באוגוסט הם רגעים של אושר. הילדים שלי וגם של אחרים מחכים למתנות, לטיולים, לאירועים המשותפים ומרגישים חלק מהארגון. אם הייתי טיפוס של קעקועים, הייתי עושה קעקוע של ישראכרט!".