שיעור בניהול

לקחנו שלושה מנהלים בישראכרט למשחק אסוציאציות משעשע על עובדים, מנהלים ומה שביניהם, כדי להבין את סוד הניהול הישראכרטי שכולם כל כך אוהבים

article-picture
x

זה אולי נשמע פשוט, אבל בארגון המונה אלפי עובדים ומצוי בתהליכי שינוי מואצים, ניהול והנעת עובדים עלולה להיות משימה מאתגרת. ביקשנו משלושה מנהלים מוערכים שלנו להצטרף אלינו למשחק אסוציאציות. התשובות נותנות הצצה לסגנון הניהולי של כל אחד מהם ולצידו, משקפות את תרבות הניהול המיוחדת כל כך של ישראכרט.

 

 

גיא כהן, מנהל עסקים ראשי בחטיבת הלקוחות העסקיים ויו"ר ועד העובדים

 

שינויים.

 

"שוק הפיננסים תובעני ומשתנה כל הזמן. בשנים האחרונות נכנסו שחקנים חדשים והתחרות גברה.  ישראכרט השתנתה בהתאם, מחברת אשראי שפועלת תחת בנק גדול לחברה עצמאית, שנפתחת לעולמות פיננסיים חדשים לגמרי ולמעשה הופכת לחברת תשלומים. כשנכנסתי לתפקיד החלטתי על שינוי מבני עמוק שדרש סנכרון בין מחלקות, כדי שנוכל לספק ללקוחות שלנו מענה מהיר וטוב. במחלקה של 12 מנהלים ו-150 עובדים, טבעי שלחלקם היה חשש וקושי עם שינוי וזה הורגש לפעמים גם בשיתוף הפעולה. בגובה העיניים הסברתי את ההיגיון העסקי שיאפשר לנו דיוק בעבודה, עניתי בכבוד ובסבלנות לשאלות ולחששות. העובדים הבינו את הרציואנל, ראו שאני עובד איתם בשיתוף פעולה, מתוך המון כבוד למקום שלהם. הם נרתמו, התאמצו מאוד והשינוי הזה מוכיח את עצמו עד היום".

 

שותפות.

 

"כמי שגדל לתפקידי ניהול מלמטה, ראיתי כמה שותפות ואחדות קריטיים להצלחה. שותפות היא לא סיסמה בישראכרט, אלא תפיסת עולם שמגיעה מלמעלה, מדרגי הניהול הבכירים ביותר בחברה. אחד המאפיינים שלנו, כארגון שמצוי בצמיחה, הוא השילוב בין עובדים ותיקים כמוני לעובדים צעירים. הסינרגיה הזו מייצרת שיתופי פעולה והשפעה הדדית טובה: הצעירים מביאים את רוח החדשנות והשינוי, והוותיקים את הניסיון, ההכרות העמוקה ואת הרוח המיוחדת של החברה".

 

הישגיות.

 

"בעברי הייתי שחקן כדורגל מקצועי ואני שונא להפסיד. הישגיות זה המוטו שעובר גם לעובדים, זה הדנ"א שלנו בישראכרט, אחרת לא היינו ממשיכים להוביל כל כך הרבה שנים. השוק שלנו תחרותי וקצבי. במחלקה שלי מתעסקים בסכומי כסף גדולים, יש סיכונים ואתגרים  ואי אפשר להצליח בלי להיות הישגי. כחלק מהתחרות אנחנו צריכים להמציא את עצמנו מחדש כל הזמן: לפתח מוצרים חדשים, לשכלל את המערכות הטכנולוגיות, לייעל את זמן התגובה. מבחינתנו אין אופציות חוץ מלהיות במקום הראשון, כחברת האשראי הגדולה והמובילה בישראל".

 

 

 

פזית שמואלי, מנהלת מחלקה בחטיבת לקוחות פרטיים

 

בקור רוח וחום אנושי.

 

המחלקה שלי נותנת מענה לעשרות אלפי לקוחות החברה שמבצעים ברורים כספיים ואחרים ומגיעים אלינו במגוון ערוצים. העבודה היא אינטנסיבית ותובענית ועל הפרק מונחים סכומי כסף גדולים. המוטו שלי בעבודה הוא לפעול "בקור רוח וחום אנושי".

 

העבודה שלנו מאופיינת בפעולות רבות מאחורי הקלעים, תחת מגוון שיקולים ולחצים, וחשוב לי למצוא את האיזון ולקבל החלטות ניהוליות בצורה שקולה ומקצועית. אנחנו כמובן נעזרים במנגנוני בקרה, מודלים וגידור סיכונים, ובשנה האחרונה הטמענו רובוטים שמקלים על העבודה המשרדית.

 

אנחנו פועלים כל הזמן לייעל את העבודה ולהקל על העומס, כך שהעובדים שלנו יעסקו בעיקר בעבודה שדורשת מחשבה ושיקול דעת. זו עשייה משמעותית שרובוט לא יכול לעשות. לצד זה, אנו דורשים מהעובדים יחסי אנוש מעולים ומתן שרות ברמה הכי גבוהה שיש, גם במצבי לחץ.

 

גמישות.

 

"יש לברוס לי משפט ידוע שאומר: Be water (תהיה מים). ניהול טוב הוא גמיש כמו מים שנכנסים לכלי ומתאימים את עצמם לצורתו. אני זוכרת שפעם, בתקופת חגים, התפתח מתח בין עובד ומנהל במחלקה שלי שהגיע לנקודת רתיחה. זימנתי את שניהם לשיחה וביקשתי שיקשיבו אחד לשני, מבלי להפריע. לאחר שכל אחד הסביר את תחושותיו, הקרח נמס ונולדה הבנה. בניהול חשוב לראות את העובדים מבעד לפונקציה המקצועית, לאזן בין צרכי העובד לבין האינטרס העסקי של החברה. במובן הזה, אני משתדלת להיות כמו מים".

 

הזדמנויות.

 

"כשהתחלתי בישראכרט כנציגה במוקד, חשבתי שזו תהיה עבודה זמנית, אבל מגוון ההזדמנויות השאיר אותי פה והיום אני בתפקיד ניהולי של 100 עובדים. בתקופות שהתמקדתי בגידול הילדים הייתי בתפקידים לא ניהוליים וכשרציתי להתקדם, תמיד היה לאן. זה ארגון גדול עם המון מחלקות ותפקידים חדשים שכל הזמן נולדים. יש באמת מגוון של הזדמנויות כל הזמן. אפשר לעבוד פה חיים שלמים ובכל יום ללמוד משהו חדש. זו אחת החוזקות שלנו, שמאפשרת הרבה פעמים לשמר עובדים בשוק תחרותי".

ענת כץ, מנהלת מחלקת תכנון וניהול פרויקטים בחטיבות הטכנולוגיות

 

שייכות.

 

"הצטרפתי לישראכרט לפני שנה וחצי, אחרי תפקידי ניהול בתחום הטכנולוגי בחברות גדולות, והדבר הראשון שחשתי כשהגעתי לכאן, הוא שאני שייכת. תחתיי עובדים חמישה מנהלי מדורים ו-30 עובדים, שהם מנהלי פרויקטים וארכיטקטים של טכנולוגיה. למרות שהחטיבה כולה מונה מאות עובדים, יש תחושה של קרבה ואינטימיות ונוצרו כאן חברויות אמת. גם הארגון עושה המון בהיבטים של, ימי גיבוש, אירועים, חוויות והטבות לצד העשרה מקצועית ואישית. אני כמנהלת, מאמינה ששייכות היא כלי חשוב ביצירת מחויבות לארגון".

 

חדשנות.

 

"כחטיבה טכנולוגית אנחנו מחויבים לחדשנות. התפקיד שלי הוא לתרגם את כל הצרכים העסקיים לטכנולוגיה. זה תפקיד שיש בו ממשקים עם מחלקות רבות. אין פרויקט בישראכרט שלא דורש טכנולוגיה, ואנחנו כל הזמן בתנועה. לאחרונה נבנתה מערכת מכירה חדשה לנציגים, שעד לא מזמן עבדו על מערכת מיושנת בתהליך מכירה ארוך. המערכת שבנינו מאפשרת למכור הלוואות, כרטיסים ומוצרים ללקוח בתהליך קצר וידידותי. כל העובדים בחטיבה שלנו, מגויסים לגמרי לעדכון ושיפור המערכות הטכנולוגיות בארגון".

 

אופק.

 

"העבודה בישראכרט מגוונת מאוד, אבל גם כאן, במקרים מסוימים, יכולה להיות שחיקה מקצועית. כמנהלת, חשוב לי לתת לעובדים אופק וכחלק מהתפקיד הניהולי שלי, אני בוחנת בכל שנה אלו עובדים מתאימים לקידום מקצועי, ניהולי או לניוד. במחלקה שלי הצלחנו לנייד ולקדם למשל עובדים מתפקידי בדיקת תוכנה לניהול פרוייקטים, מנהלי פרוייקטים התפתחו לתפקידי ארכיטקטים ויש גם עובדים שהתקדמו מהמוקדים לתפקידי ניהול פרויקטים. לעובדים האלה יש ידע ארגוני ומקצועי  משמעותי שנשאר בארגון ולכן זו הצלחה עבור כולם. מבחינתי עובדים מסופקים ושמחים, הם עובדים טובים יותר".