ישראכרט: הבית של האנליסטים

הם האנשים שמנתחים את הדאטה האדיר של ישראכרט ומספקים תובנות למגוון החלטות ופעולות עסקיות. שלושה אנליסטים שלנו נותנים הצצה לאחד התפקידים המשמעותיים ביותר בחברה, ומסבירים למה ישראכרט הוא, ללא ספק, המקום להיות בו רוב מחזיקי כרטיסי האשראי בישראל הם לקוחות ישראכרט. העובדה הזו גוזרת מסד נתונים שמאפשר לאנליסטים במגוון יחידות ותחומים בארגון, להפיק תובנות ולהנות מעבודה מרתקת, דינאמית שמחוברת לביזנס ולשוק הפיננסי המתפתח.

article-picture
x

מסירות של לוחמים

תומר בירן, מנהל חדר מבצעים ודאטה סייאנס בחטיבת שיווק דאטה, הגיע לארגון לפני 5 שנים. זה קרה אחרי שנים של ניסיון כמנהל שיווק וחדר מבצעים בחברת טלקום גדולה. לאנשי חדר המבצעים בישראכרט הוא קורא 'צוות קרב', ואומר שלא נתקל בעבודת צוות ושותפות כזו בשום ארגון אחר.

 

"חדר מבצעים הוא מערכת גדולה שמנהלת את כל הקשר עם הלקוח", מסביר תומר. "אנליסטים ונציגי שירות ומכירות עובדים בשיתוף על מאות קמפיינים בו זמנית, והכל מבוסס על הדאטה האדיר שלנו. אנחנו צריכים להחליט למי להרחיב שימושים, למי לצמצם, אילו מוצרים להציע, אילו באנרים להקפיץ באפליקציה ומתי. אני קורא להם 'צוות קרב', כי יש להם את ההתרגשות והמסירות של פייטרים".

 

השינויים בשוק האשראי בישראל, עם חקיקה חדשה וכניסה של שחקנים נוספים לזירת הפיננסים,  מביאים את אנשי הנתונים בארגון לעבוד בתנאי תחרות צמודה. "בישראכרט יש מערך דאטה גדול ומאוד מגוון שעבור אנליסטים, מסעיר את הדמיון. אני זוכר איך בצעדי הראשונים בחברה, לאט לאט הבנתי את העניין, המורכבות והפוטנציאל. אנליסטים אוהבים מידע, ופה יש הרבה ממנו. הוא מנותח בכלים חדשניים, גם של AI, אז ברור שאי אפשר להתחרות בנו בהיבט הזה".

 

תמונה של אנליסטים במשרדי ישראכרט

רואים את הצרכים והטמפרמנט של כל עובד

 

אחד המאפיינים המובהקים של ישראכרט הוא השילוב בין עובדים חדשים לוותיקים. בן בסון, מנהל מחלקת שיתופי פעולה והגדלת הכנסות בחטיבת לקוחות פרטיים, עובד בארגון כבר 19 שנים. הוא זכה לעבוד בממשקים עם אנשי האנליזה והדאטה, בתפקידים שונים שביצע לאורך השנים.

 

"צמחתי וגדלתי בישראכרט", מספר בן. "למרות שאני פה שנים רבות, המעבר בין התפקידים גרם לי בכל פעם לצלול לעולמות חדשים, כך שאני מרגיש במסע עולמי, למרות שאני בתוך אותו ארגון זמן רב". בן התחיל את דרכו בארגון כנציג במוקד הטלפוני של אמריקן אקספרס. משם המשיך לתפקידי ניהול תיקי לקוחות באגף עסקים ובהמשך ניהול מוצרי אשראי באגף השיווק. כשהוקם מערך ההנפקה בחברה, הוא קיבל את האחריות על הגדלת הערך בעולמות ההנפקה והשותפים.

 

"לאורך כל הדרך קיבלתי מהמנהלים שלי עידוד אדיר להתקדם, עברתי קורסים מקצועיים והכשרות ניהוליות על חשבון ישראכרט והתפתחתי מאוד", אומר בן. "למעשה עבדתי כמעט בכל היחידות העסקיות בארגון: גם עם לקוחות עסקיים ופרטיים, גם בצד של האשראי וגם בצד של המועדונים ושיתופי הפעולה. בכל תפקיד שעברתי, הרגשתי שאני מתחיל עבודה חדשה וצללתי לעולם תוכן שונה. ראיתי לאורך השנים איך הדאטה משרת אותנו, ואיך מתקבלות החלטות כחלק מהטרנספורמציה של הארגון על בסיס המידע שיש לנו. לעבוד בגוף גדול ומוביל מאפשר לכל אחד להתפתח ולגדול למגוון של תפקידים, ולהביא את עצמו לידי מימוש".

 

תומר מוסיף כי בין האנליסטים יש מי שרוצים להתקדם לתפקידי ניהול, בעוד שאחרים דווקא רוצים להשתדרג ולהתפתח מקצועית בתחום האנליזה. "גם אלו וגם אלו יכולים לגדול פה", הוא מדגיש. "זה היופי בכך שרואים את הצרכים והטמפרמנט של כל עובד. רק לאחרונה קידמנו את אחד מראשי הצוותים שלנו, שביקש להתקדם בתחום האנליזה. הוא קיבל משימה מורכבת לניתוח, שדרשה ממנו מאמץ מקצועי ולמידה משמעותית".

 

תומר מסביר שהעשיה הדינמיות של ישראכרט מאפשרת לאנליסטים להיות שותפים במהלכים משמעותיים, להשפיע ולצבור נסיון מקצועי. "זו לא חברה שבה מחליפים אנליסטים כמו גרביים, כמו שקורה בהרבה ארגונים. רק לאחרונה סיימתי שיחות שנתיות עם העובדים שלי ואני יכול לומר שכל אחד ואחת עברו תהליך שבו למדו, נכנסו לתחומים חדשים, הקימו והובילו מהלכים. בהסתכלות של שנה אחורה, זה מדהים לראות אלו אתגרים יומיומים הם צלחו ואיזה ערך הם הביאו", הוא אומר בסיפוק.

 

לצד העבודה האינטנסיבית, תומר לא שוכח להזכיר את ההטבות שלא מביישות גם חברות הייטק. "ישראכרט היא חברה מאוד מפנקת. היו כאן נופשים למאוריציוס, לקריביים, לפני תקופתי גם בתאילנד וכמובן גם בארץ באילת. הילדים מאוד אוהבים לבוא לימי כיף, למופעים, לאירועים. מאוד משקיעים בהיבט הזה וזה מרגיש טוב".

לקוחות שמקבלים מענה בכל שעה ביממה

בכל זמן נתון בישראכרט, צוותים רבים עובדים על פרויקטים חדשים שנועדו לייעל את העבודה, להרחיב את הקהל ולייצר ללקוחות ערך מוסף. קצב המשימות, לוחות הזמנים הקצרים, התחרות והאתגרים הופכים את העבודה בארגון לאינטנסיבית במיוחד.

 

בשנה האחרונה תומר והצוות שלו היו עסוקים בפרויקט מעבר לריל טיים של קמפיינים. "עד אז מערכת הקמפיינים שלנו עבדה בשעות הלילה, בבוקר הנתונים היו מתקבלים והיינו מנתחים אותם וחוזרים ללקוחות. הבנו שאנחנו רוצים להשתדרג ביכולות והטמענו מערכת גדולה שעובדת בזמן אמת ומשלבת בתוכה כמה מערכות. היום כשלקוח מתעניין במוצר בכל שעה ביממה, הוא יקבל תוך שתי דקות שיחת טלפון מנציג שכבר מכיר את הנתונים ויודע מה להציע לו. הפרויקט הזה הביא לשיפור של 20% ביכולת להשיג את הלקוח ובזמן שנח לו".

 

כשלקוחות ישראכרט נהנים ממבצעים, הטבות ומוצרים חדשניים, הם לרוב לא מודעים לעבודה האדירה שנעשית מאחורי הקלעים. "לפני שנה למשל השקנו את CashBack– כרטיס אשראי שצובר כסף על הקניות המבוצעות בו", מספר בן. "זה כרטיס אטרקטיבי ומשתלם שהבידול העיקרי שלו מהמתחרים הוא ביכולת לצבירה משפחתית. לא בכל יום משיקים כרטיס אשראי חדש. זה דורש ביסוס רחב של נתונים, עבודה רבת ממשקים ומעורבות של יחידות רבות בחברה. היינו צריכים לייצר מנגנון חדש שמחשב אחוזי החזר לפי סוג הרכישות שלך גם ברמה המשפחתית, לבנות לוגיקות ותהליכי צבירת כסף, מעבר לבניית אזור ייעודי באפליקציה, עיצוב ומיתוג של הכרטיס. זה באמת פרויקט ענק. זה כיף, ואנחנו שמחים בכל יום מחדש להצדיק את מעמדנו כחברה הגדולה והמובילה בתחום".